Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Curtea de Conturi ar urma să discute astăzi la Chișinău politica de tarife a companiei Moldtelecom, care a fost obiectul unui audit.

Premierul desemnat Vlad Filat ar putea începe negocierile pentru formarea noului guvern, după un sfârșit de săptămână în care demersul lui a provocat o criză profundă în Partidul Liberal. Cinci deputați, inclusiv șeful fracțiunii parlamentare Ion Hadârcă au fost excluși din partid după ce au încercat fără succes detronarea liderului lui, Mihai Ghimpu.

Secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, încheie astăzi la Tokyo un turneu regional de 10 zile dedicat tensiunilor din peninsula coreeană în urma amenințării Fenianului că va lansa o rachetă balistică cu rază medie de acțiune.

Nord-coreenii aniversează 101 ani de la nașterea părintelui regimului comunist din peninsulă, Kim Ir Sen.

Tot 101 ani se împlinesc astăzi de la scufundarea navei de pasageri transatlantice „Titanic”.

Israelienii marchează astăzi Ziua Memorială, în amintirea compatrioților căzuți în războaie și în atacuri teroriste, dar și a 65-a aniversare a independenței. La ceremoniile de pe muntele Herzl din Ierusalim vor participa premierul Benjamin Netanyahu și președintele Shimon Peres.

Uniunea Europeană și Japonia încep astăzi negocierile pentru ceea ce ar putea fi unul din cele mai mari acorduri de comerț liber din lume.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG