Linkuri accesibilitate

„Opţiunile lui Mihai Ghimpu” (V. Ciobanu/Adevărul)


„Revitalizarea nucleului istoric al Chişinăului mai este posibilă” (Jurnal de Chișinău).



După ce a tot scris despre averile demnitarilor de stat, iată că a venit si timpul soțiilor acestora să iasă la rampă cu ce au mai scump. Adevărul de astăzi publică un articol despre „Afacerile înfloritoare ale soțiilor demnitarilor". Marina Liță a stat de vorbă cu consoartele mai multor politicieni si a aflat că acestea, citez: "Câştigă din business mai bine decât jumătăţile lor cu salarii la stat şi sunt, cel puţin pe hârtie, proprietarele averilor de familie".

Vitalie Ciobanu analizează „Opţiunile lui Mihai Ghimpu” în editorialul său. Alţi doi editorialişti, de data aceasta Nicolae Negru şi Petru Bogatu de la Jurnal de Chişinău îşi îndreaptă şi ei atenţia către comportamentul liberalilor de dinaintea şi de după desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier. Petru Bogatu vede premize pentru retragerea PL-ului în opoziţie.

În Timpul de astăzi, Pavel Păduraru afirmă că „Noul procuror general va fi un masochist”. Pornind de la faptul că dacă persoana găsită vinovată pentru moartea din pădurea Domnească a păcătuit inclusiv prin participarea la o vânătoare ilegală, atunci toţi cei care au vânat de-a lungul timpului în acel loc ar trebui să se aleagă cu dosare penale: „Dar acest lucru nu se va întâmpla niciodată, indiferent dacă vom avea sau nu anticipate sau cine va veni la guvernare, pentru că vânătorii sunt din toate partidele.”, citat închis.

Jurnal de Chişinău relatează o istorie năucitoare despre un tată din satul Mingir, care i-a tăiat propriului fiu de 12 ani un deget pentru că acesta a furat nişte bani. Culmea este că tatăl însuşi a nimerit în trecut pe mâna poliției pentru tâlhărie. Mai multe detalii de medievalism moldovenesc în secolul 21, inclusiv referitoare la reacția tatălui şi a consătenilor la această întâmplare aflați din textul Svetlanei Panța.

Tot Jurnal de Chişinău îl prezintă pe analistul politic Oazu Nantoi în postura de împătimit de paraşutism, iar arhitectul Constantin Andruşceac demonstrează pe o pagină întreagă faptul că „Revitalizarea nucleului istoric al Chişinăului mai este posibilă”.
XS
SM
MD
LG