Linkuri accesibilitate

Mini-turneu germano-spaniol în semifinalele Ligii


Spectacole excepționale în Liga Campionilor.



Primele două meciuri care au decis primele două semifinaliste ale Ligii Campionilor au dat spectacole excepţionale. Diferenţa e că, într-un caz, spectacolul a rămas în fotbal, în celălalt s-a dus spre cazino.

Borrusia Dortmund - Malaga părea veriga slabă. Totul fusese în aparenţă decis, în prima manşă. Borrusia nu putea avea emoţii după 0-0 la Malaga. N-a fost aşa. Malaga a venit să contreze şi a deschis scorul după o suită de combinaţii rapide încheiate cu un şut pe jos din 18 metri. Borrusia a revenit şi a dominat ultimele 20 de minute ale primei reprize. Lewandowski a înscris tot după o combinaţie în mare viteză. Totul poărea în grafic. După pauză, Borrusia a continuat să preseze dar a părut un pic prea sigură pe golul care urma să vină. În minutul 82, Malaga a scăpat pe o contră şi a înscris un gol foarte frumos din poziţie clară de ofside. Arbitrul a validat golul şi totul părea încehiat. În minutul 90 era tot 2-1 şi Malaga era calificată. Borrussia a aruncat încă o minge în careu, toată echipa a atacat frontal, spaniolii au respins ezitant şi Borrusia a egalat. Chiar şi aşa meciul părea închis. Arbitrul a anunţat 3 minute de prelungiri. Cu 10 secunde înainte de încheierea minutelor suplimentare, o centrare suprinzătoare a căzut în careul spaniol şi Borrusia a împins mingea în poartă.

Borrusia s-a califcat la capătul unui miracol pe care l-a provocat cu o voinţă extraordinară. Totuşi, Borrrusia nu a făcut un meci mare. Capacitatea morală a acestei echipe care atacă în orice condiţii a rămas impresionantă dar nivelul de joc a fost inegal. Borrusia a ieşit din joc prea des şi e clar că sistemul colectiv altădată impecabil dă rateuri. Meciul a fost superb, dar şi dezordonat, iar partea de confuzie a venit de la arbitru care a validat un gol din ofsaid pentru Malaga şi ultimul gol al Borrusiei la care atacanţii germani s-a aflat de două ori în ofsaid.

Cealată semifinalistă e, desigur, Real Madrid. După 3-0 la Madrid, Real nu avea cum să rateze calificarea la Istambul. În primele 10 minute situaţia a devenit şi mai clară. Ronaldo a deschis scorul cu o execuţie impecabilă la o intrare pe jos. Real s-a relaxat iar Galatasaray a pus totul pe atac. Snijder a ratat două ocazii enorme dar a înscris pînă la uurmă după o pătrundere centrală în careu. A venit, apoi golul doi, şi, un uluitor gol trei, înscris de Drogba cu călcîiul, la o centrare din care n-ar fi putut ieşi nimic. Atmosfera s-a încins, Galatasaray a început să spere într-o lovitură istorică, dar Real a reacţionat scurt şi a înscris din nou, după o execuţie rece şi precisă a lui Ronaldo de la marginea careului de 16 metri.
Un club spaniol şi un club german în semifinale, apoi,după 24 de ore, încă un club spaniol şi un club german în semifinale.

Barcelona era ca şi calificată după 2-2, în tur, la Paris cu PSG. După primele 10 minute ale returului, la Barcelona, era limpede că nimic nu e clar sau sigur. PSG a jucat sistematic pe contre împinse central spre stoperii Barcelonei şi ar fi putut înscrie de două-trei ori în prima repriză. Barcelona a fost surprinsă de forţa de şoc a adversarului şi a început să pedaleze în gol. După pauză la o contră superbă, condusă în mare viteză de pastore şi Ibrahimovic, Pastore a marcat calm şi PSG a deschis scorul. Barcelona a încercat să revină dar n-a reuşit să schimbe nimic. În panică, Barcelona a recurs la Messi care n-a început meciul, protejat după o accidentare uşoară. Intrarea lui Messi a schimbat complet moralul echipei şi Barcelona a egalat la un atac pornit dintr-o pasă de mare fineţe alui Messi. În ultimele 20 de minute, Barcelona a făcut un singur lucru: s-a temut. Spaniolii au rupt jocul, au ţinut mingea, au tras de timp şi s-au calificat, destul de norocos.
Bayern n-a avut nici un fel de probleme. deplasamentul şi siguranţa echipei au rupt uşor linia mediană a lui Juventus cae a fost silită să se bayeye pe apărarea imediată. Buffon a făcut un meci senzaţional dar Juve nu avea cum să reziste. Bazern a cîștigat în deplasare cu 2-0, corul cu care cîștigase şi acasă.

Miniturneul germano-spaniol din semifinale e normal. Campionatele spaniol şi german domină Europa. Favoriţii nu sînt foarte clari, dar Bayern a lăsat o impresie de forţă fără rival. Real e, de asemenea, excelent pregătită fizic şi moral. Barcelona e în recul, dar Messi poate face orice. Problemele întrec uşor atuurile Barcelonei care e, în continuare, obosită şi lipsită de un atrenor de mare inspiraţie. Borrusia e outsiderul aparent, dar şi copilul rebel care poate creea mari surpiye.
XS
SM
MD
LG