Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


110 ani de la pogromul împoriva evreilor de la Chișinău, administrația Obama și armele de foc, Vaticanul și celulele stem.




În capitală au loc astăzi manifestări cu ocazia împlinirii a 110 ani de la Pogromul de la Chișinău.

În această dimineață începe un simpozion internațional cu participarea președintelui parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu și ambasadorului nerezident al Israelului Oren David, iar după-masă comunitatea evreiască va cinsti memoria celor uciși în pogrom la monumentul din parcul Alunelul.

În fața Palatului Republicii va avea loc un protest al Asociației Micului Business față de interdicțiile de activitate în comerț.

În Congresul Statelor Unite este programat astăzi un prim vot asupra propunerilor administrației Obama de înăsprire a controlului armelor de foc după o serie de masacre în școlile americane, culminând cu cel de la Newtown, din decembrie, soldat cu uciderea a 20 de copii și șase educatori.

Vaticanul organizează astăzi o conferință pentru promovarea cercetării celulelor stem provenite de la adulți, în locul celor prelevate de la embrioni - întrucât această din urmă metodă este considerată de biserica catolică neetică și neproductivă.

În Franța sunt programate manifestări cu ocazia împlinirii a doi ani de la introducerea controversatei interdicții a portului vălului islamic - burqa - în public.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG