Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Dintre evenimentele anunţate pentru astazi în Moldova, reţinem conferinţa de presă a reprezentanţei Băncii Mondiale din Moldova pe tema situaţiei economice a Moldovei şi prognoza macroeconomică.

La guvern are loc o şedinţă şi se întruneşte astazi şi biroul Permanent al Parlamentului.

In rest, criza politică merge mai departe şi toata lumea asteaptă ziua de vineri, cu gindul că preşedintele Nicole Timofti va anunţa nominalizarea sa la funcţia de premier. Intilniri „la vedere” între liderii Aliantei pentru Integrare Europeana nu sunt anunţate…

Din agenda internaţională, sa notam că secretarul de stat american John Kerry se va afla astazi la Londra unde are loc, astazi si miine, reuniunea ministrilor de externe din ţările G8 – ţările puternic dezvoltate şi Rusia.

La Moscova se va afla azi si miine, premierul Serbiei, Ivica Dacic, care tocmai a respins propunerile Uniunii Europene pentru normalizarea relaţiilor Belgradului cu Priştina.

La Bruxelles, la Uniunea Europeana, se află astazi în a doua zi a vizitei sale preşedintele Tadjikistanului, Emomalii Rahmon.

Ministrul ceh de externe Karel Schwarzenberg se află la Tbilisi şi Erevan, două ţări care fac parte, ca şi Moldova din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene.

Ministrul de externe din Belarus – o ţara care este suspendată din acest proiect, se află la Bruxelles şi în agenda sa este prevăzută o întrevedere cu comisarul Stefan Füle, comisarul pentru extindere si bună vecinătate.

Organizaţia neguvernamentala Amnesty International va prezenta astazi statistica sa despre condamnările la moarte de anul trecut din întreaga lume.
Previous Next

XS
SM
MD
LG