Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimnete anunțate ale zilei.


Delegația Uniunii Europene la Chișinău va da publicității astăzi rezultatele unor proiecte finanțate din fonduri europene pentru revenirea moldovenilor din străinătate și angajarea în câmpul muncii acasă.

Ministerului Sănătăţii va face publice noi date și planuri referitoare la combaterea tuberculozei, cu ocazia Zilei mondiale de combatere a acestei maladii, marcată duminică. Având o situația critică de 15 ani, Republica Moldova se situează pe primul loc la nivel european, după numărul de bolnavi.

În Macedonia, sunt așteptate rezultatele alegerilor locale de duminică. Scrutinul, considerat un nou test pentru avansarea țării către integrarea europeană, a avut loc pe fundalul unor tensiuni ridicate între putere și opoziție.

În Afganistan, Statele Unite urmează să transfere oficial în grija autorităților afgane centrul de detenție adiacent bazei aeriene Bagram, conform unui acord anunțat duminică. Transferul face parte din pregătirile de retragerea trupelor americane și aliate din Afganistan până la sfârșitul lui 2014.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG