Linkuri accesibilitate

Şedinţa Parlamentului; Conferinţa de presă a lui Dirk Schuebel; Barack Obama îşi continuă vizita în Israel; Ziua internaţională a poeziei


Astăzi în Moldova şi în lume


Partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană s-au întâlnit, miercuri, separat, cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti. Singura înţelegere la care s-a ajuns este ca discuţiile să continue între cele trei partide şi cu preşedintele ţării.

Parlamentul R. Moldova îşi reia astăzi şedinţele în plen, dar pe ordinea de zi nu se va afla şi propunerea opoziţiei comuniste de demitere a speakerului Marian Lupu.

Dirk Schuebel, şeful delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău organizează o conferinţă de presă legată de raportul de progres al Republicii Moldova în cadrul Parteneriatului Estic. Raportul, dat miercuri publicităţii la Bruxelles, analizează reformele din 2012, dar menţionează şi actuala criză politică.

Şi acum, agenda internaţională:

Preşedintele american Barack Obama îşi continuă vizita în Israel, prima vizită în străinătate de la inaugurarea celui de al doilea mandat.

Noul preşedinte al Chinei, Xi Jinping se află la Moscova.

La Bruxelles are loc reuniunea Rusia – Uniunea Europeană, pe fundalul crizei financiare din Cipru, care implică acum direct ambele părţi. Încă nu este clar dacă Moscova va fi mai puţin strictă şi va sprijini financiar Ciprul pentru a salva astfel economiile de zeci de miliarde ale cetăţenilor ruşi, economii aflate în băncile cipriote.

Şi tot astăzi sunt marcate câteva Zile internaţionale: cea a Nowruz-ului, sărbătoare din anumite ţări islamice, care marchează începutul primăverii; Ziua internaţională de luptă împotriva discriminării rasiale; şi Ziua internaţională a poeziei.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG