Linkuri accesibilitate

91% dintre pensionarii moldoveni primesc lunar mai puţin de 1300 lei (Adevărul)


„Ce ascunde subsolul Republicii Moldova?” (Timpul).



Timpul publică un interviu cu Dan Dungaciu. Citez câteva întrebări din acesta: De ce a picat guvernul Filat? Putem spune în acest moment că Alianţa pentru Integrare Europeană s-a destrămat definitiv? Ce ar însemna să se ajungă la alegeri anticipate ? Răspunsurile unuia dintre cei mai fini observatori externi ai realităţilor din Republica Moldova la aceste, dar şi alte întrebări le aflaţi citind Timpul de astăzi.

În acelaşi ziar, Ala Coica descifrează noua Lege a poliţiei şi statutului poliţistului, intrată în vigoare pe 5 martie, iar Iurie Colesnic ne povesteşte istoria celei mai cunoscute soprane basarabene – Lidia Lipcovschi, născută în 1884 în judeţul Hotin şi decedată în 1958 în Beirut.

Dacă v-aţi întrebat vreo dată „Ce ascunde subsolul Republicii Moldova?”, aveţi ocazia să aflaţi răspunsul în Timpul. Un text care începe cu următoarea constatare: „Ţara noastră deţine rezerve industriale de 400 milioane de tone de ghips”. Ce alte bogăţii mai avem, ne spune Victoria Puiu.

Adevărul analizează promisa majorare a pensiei cu aproape 15%. Dacă nu ştiaţi, 91% dintre pensionarii moldoveni primesc lunar mai puţin de 1300 lei, cifră ce reprezintă minimul de existenţă.

Tot acolo, aflăm „Cine sunt fetele rele din brigada Fulger?”. Eu vă spun doar că ele sunt 17 la număr.
XS
SM
MD
LG