Linkuri accesibilitate

Vlad Filat: „Cel care o să ne judece va fi alegătorul”


La zi din dezbaterile din Parlament.


Liana Barbăroșie relatează în direct din sala Parlamentului, de la dezbaterile prilejuite de moțiunea de cenzură la adresa guvernului Filat.

Liberalii nu vor sprijini motiunea coministilor, dar liderul acestora, Mihai Ghimpu, a spus in luarea sa de cuvint ca premierul liberal-democrat oricum va cadea, astazi sau mai tarziu. Liberul liberalilor i-a imputat acestuia ca a distrus alianta si, prin asta, a desfiintat visul european al moldovenilor. „Singura care are de castigat acum este Rusia”, a conchis Ghimpu.

In raportul sau, Vlad Filat a spus ca a preluat o tara izolata international si tot ce a facut in cei trei ani si jumatate de mandat a fost sa reconstruiasca relatii externe si sa europenizeze Republica Moldova.


Premierul a trecut la succesele guvernului sau si o crestere economica cumulata pe trei ani de 14,5 la suta si reducerea, de 10 ori, a deficitului bugetar.

La insuccese prim-ministrul a trecut o reforma prea lenta a justitiei si lupta abia inceputa cu coruptia. Vlad Filat a regretat ceea ce considera a fi involutiile presei.

Premierul a mai spus ca pensiile si salariile nu au crescut suficient de mult ca ca sa fie simtite de cetateni pentru ca in caz contrar ar fi existat riscul sa fie pus sub pericol sistemul financiar.

In incheiere, premierul a spus ca nu are ce-si reprosa si si-a declinat responsabilitatea pentru declansarea crizei politice. „Am constatat o problema, dar cel care o sa ne judece va fi alegatorul”, a spus premierul.

Comunistul Vladimir Voronin, al cărui partid a initiat motiunea de cenzura impotriva guvernului, a acuzat cabinetul de o coruptie generalizata, care a provocat o saracire fara precedent a populatiei si a spus ca nu are nici un motiv din care ar trebui pastrat acest guvern. Alta solutie decit anticipatele nu exista, a mai spus Voronin.
XS
SM
MD
LG