Linkuri accesibilitate

Monica Macovei în cursa pentru președinția PDL în România


O scrisoare deschisă comună, către PDL și către președinte (contributors.ro).


Intrarea Monicai Macovei in cursa pentru presedintia Partidului Democrat-Liberal se dovedeste a fi un eveniment cu adevarat proeminent. Foarte multe din comentariile de astazi ii evalueaza sansele si lanseaza supozitii.

Laurentiu Mihu, de la Romania libera, crede ca mingea e mai degraba in terenul pedelistilor decat al cunoscutului europarlamentar. PDL are de trecut un test crucial, care vizeaza recâstigarea sau, dipotriva, pierderea definitiva a acelui electorat care l-a adus la un moment dat la guvernare: clasa de mijloc.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:37 0:00
Link direct

Un comentator al site-ului contributors, Alexandru Toma Patrascu, povesteste ca a aparat intr-o emisiune de televiziune logica intrarii in cursa a Monicai Macovei. Fostul ministru de justitie si actual europarlamentar ar fi, spunea comentatorul, singura persoana in stare sa readuca partidul pe linia de plutire si, in plus, singurul candidat plauzibil al PDL-ului la alegerile prezidentiale de anul viitor. Numai ca in platoul emisiunii cu pricina reactia reprezentantului Uniunii Social-Liberale, aflata la guvernare, a fost fara echivoc: „Chiar vorbiti serios? Madam Macovei e dusa cu capul!” Mai bine „dusa cu capul” (intre ghilimele), adica altfel, decat „normala” ca dumnealor, este concluzia autorului.

In Jurnalul national, un articol semnat de Miruna Munteanu conteaza pe un nou scenariu controlat de la Cotroceni. Monica Macovei ar fi parte din planul B al presedintelui Traian Basescu. In caz ca Elena Udrea pierde conducerea partidului in favoarea actualului lider, Vasile Blaga, Basescu are un bun motiv sa rupa cu PD-L-ul si sa pastoreasca o noua constructie politica, despre care unul dintre consilierii sa Senastian Lazaroiu a vorbit de mai multa vreme. Daca, in schimb, pierde Monica Macovei, ea si echipa ei de reformatori nu vor mai avea niciun motiv sa ramana in PD-L, si atunci, din nou, un partid prezidential va fi de actualitate. „O jucarie noua pentru preşedintele-jucător. Încropită din resturi ale jucăriei stricate tot de el”, este formularea comentatoarei de la Jurnalul National.

In sfarsit, pe aceeasi tema a candidaturii Monicai Macovei, Ciprian Ciucu adreseaza prin intermediul contributors o scrisoare deschisa comuna, catre PDL si care presedinte. Pe pedelisti ii avertizeaza ca vor pieri ca partid daca merg pe mana unor Vasile Blaga sau Elena Udrea, care nu au viziune, nici anvergura. Presedintelui, in schimb, ii face o propunere mult mai concreta: „Trebuie doar să o faceţi pe Elena Udrea, care vă datorează totul, să se retragă şi să o susţină pe Monica Macovei şi moţiunea acesteia. E ultima dumneavostră şansă de reformare a clasei politice, obiectiv pe care, până acum, domnule presedinte Traian Basescu, l-aţi ratat”.
XS
SM
MD
LG