Linkuri accesibilitate

În dosarul Vicol au fost reţinute 4 persoane


Patru persoane au fost reţinute pentru 72 de ore în dosarul lui Nicolae Vicol, şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat. Şefului Direcţiei urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu, a declarat pentru televiziunea Publika TV că în dosarul Vicol au fost reţinute, în total, patru persoane: şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Vicol, omul de afaceri Vasile Gudimă, şi doi ofiţeri CNA. Toţi au fost reţinuţi în seara zilei de 15 februarie, pentru 72 de ore. Nicolae Vicol a fost reţinut, fiind bănuit de comiterea mai multor infracţiuni cum ar fi corupere pasivă, abuz în serviciu şi încălcarea inviolabilităţii vieţii private.

Amintim că vineri ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au efectuat descinderi în birourile unor angajaţi ai fiscului şi la domiciliile acestora, precum şi la guvern. Potrivit CNA, factori de decizie de la Fisc estorcau lunar între 5.000 şi 10.000 de euro de la anumiţi agenţi economici, iar la tăinuirea acestor ilegalităţi au contribuit şi ofiţeri ai Centrului Anticorupţie.

În cadrul aceluiaşi dosar, în urma percheziţiei efectuate de procurori în biroul de serviciu al secretarului general adjunct al Cancelariei de stat, Eduard Bănăruc, au fost depistate şi ridicate peste jumătate de milion de lei, majoritatea sumei în dolari şi euro. Bănăruc a fost citat pentru ziua de luni la Centru pentru a oferi explicaţii privind provenienţa banilor.
XS
SM
MD
LG