Linkuri accesibilitate

Raportul privind situaţia Drepturilor Omului în Transnistria; Viktor Ianukovici își încheie vizita în Turkmenistan; Sfântul Valentin - Ziua îndrăgostiților


Agenda zilei.


Expertul principal al Națiunilor Unite privind drepturile omului în regiunea transnistreană, Thomas Hammarberg, se va afla astăzi la Tiraspol, unde va prezenta concluziile vizitelor de documentare pe care le-a făcut anul trecut în regiunea separatistă. Mâine Hammarberg va prezenta același raport la Chișinău.

Consiliul Municipal Chișinău va încerca să adopte astăzi în prima lectură bugetul municipiului pe anul curent.

Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, își încheie astăzi vizita de două zile în Turkmenistan. Discuțiile cu oficialii locali se concentrează mai ales asupra problemei gazelor naturale produse de țara central-asiatică și în care Ucraina vede de o vreme o alternativă la veșnic problematicile importuri din Rusia.

Premierul Georgiei, Bidzina Ivanișvili, face o vizită în Turcia, unul din cei mai imporantați vecini ai țării sale. Georgia și Turcia sunt două verigi importante pe drumul spre Europa al petrolului și gazelor din zona Mării Caspice.

Noul secretar de stat al Statelor Unite John Kerry se va întâlni la Washington cu șefa politicii externe și de securitate europene, Catherine Ashton.

În multe țări ale lumii se sărbătorește astăzi Ziua Îndrăgostiților. Chiar dacă Sfântul Valentin este considerat în multe regiuni un import nedorit din cultura anglo-saxonă, cel puțin din punct de vedere comercial sărbătoarea prinde rădăcini. Aici în Cehia 14 februarie este ziua când se vând cele mai multe flori din tot anul – un record deținut mai înainte de 8 martie, sărbătoarea femeilor abolită după căderea comunismului.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG