Linkuri accesibilitate

Cum scrie la zodiac


Ce prevede zodiacul chinezesc? Ei bine, în 2013, nu stăm bine - e anul șarpelui!


În fiecare an, la începutul lui februarie, mediile de informare de peste tot au țin să își instruiască publicul: ce prevede zodiacul chinezesc. Ei bine, în 2013, nu stăm bine - e anul șarpelui!

Și tot ca de fiecare dată, anunțul a fost lăsat să meargă de unul singur. Nici nu era nevoie de explicații pentru că un public larg educat de o literatură kilometrică se pricepe să interpreteze. Cum? De regulă, printr-o exclamație. A, dragă, nu e prea bine că e anul șarpelui! Sau, dimpotrivă: a,dragă, e anul cîinelui și e bine.

La insistențele curiosului vin explicații și mai compexe cuprinse în formule de genul: Păi, așa zice la chinezi! Un plus de insistență și replica finală vine neiertător: Am citit eu! Să știi că ei – chinezii – se pricep la lucrurile astea!

Cine se întreabă la ce se pricep chinezii așa bine, va fi lămurit de aceași voce autoritară: doar indienii știu mai mult. În sfîrșit, vine și o corecție care anulează orice dubiu: să nu mint! Și mayașii! Odată februarie trecut, tot felul de încăpățînați observă că anul curge cam la fel ca anii trecuți, plus știrile proaste de pe bursă și din economie. De bună seamă și ele victime ale zodiacului chinezesc.
Previous Next

XS
SM
MD
LG