Linkuri accesibilitate

Discursul inaugural al preşedintelui Barack Obama a avut ca temă centrală solidaritatea


Barack Obama a depus jurământul pentru al doilea mandat de preşedinte al Statelor Unite
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:27 0:00

Barack Obama a depus jurământul pentru al doilea mandat de preşedinte al Statelor Unite

În opinia liderului de la Washington, economia americană ar fi deja pe o pantă ascendentă.


Preşedintele american Barack Obama a depus oficial jurământul, pentru un al doilea mandat, în faţa Capitoliului, sediul legislativului american. Pe lângă vicepreşedintele Joe Biden, fostul secretar de stat Hillary Clinton şi noul secretar de stat John Kerry, la ceremonie au fost prezenţi zeci de mii de americani.

A urmat mult aşteptatul discurs inaugural al preşedintelui, un discurs care a avut ca tema centrală solidaritatea.

Preşedintele Obama a ţinut să sublinieze că orice american are dreptul la o viaţă decentă, ceea ce implică şi o asigurarea de sănătate sau ajutoare sociale. Dar tot preşedintele a recunoscut că trebuie redus costul acestor programe.

Cum era de aşteptat, Barack Obama a vorbit despre încheierea intervenţiei militare din Irak şi despre relansarea economiei, care în opinia sa ar fi deja pe o pantă ascendentă.

Obama: Pacea de durată nu necesită un "război continuu"
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG