Linkuri accesibilitate

Cine sunt participanţii la vânătoarea fatală din Pădurea Domnească? (Ziarul de gardă)


Alianţa nu are timp pentru diminuarea factorului rusesc (Timpul)

Cine sunt participanţii la vânătoarea fatală din Pădurea Domnească? „Ziarul de gardă” înserează lista completă făcută publică abia ieri de către autorităţi cu constatarea că mulţi sunt angajaţi în funcţii de stat, inclusiv la întreprinderea de stat „Registru”, altele – în instituţii media, inclusiv televiziunea „Prime”, iar unele, aşa cum susţine ziarul, au antecedente penale.

„Mai mulţi participanţi la vânătoarea din 23 decembrie sunt membri sau apropiaţi ai Partidului Democrat şi ai celui Liberal”, scrie în articolul său întitulat „Alianţă de vânătoare” Eugenia Pogor de la „Adevărul”. Ziarul o citează pe Galina Bostan, şefa Centrului de analiză şi prevenire a corupţiei, care apreciază că „procurorii, judecătorii şi oamenii de afaceri nu pot merge împreună la vânătoare, la discotecă sau la saună. Tragedia din Pădurea Domnească a scos la iveală faptul că astfel de întâlniri au loc frecvent”.

„Deputaţii ar putea fi obligaţi prin lege să cunoască limba de stat. Un proiect ce prevede acest lucru, propus de Partidul Liberal, a fost aprobat de Guvern, scrie „Kommersant.md”. „Proiectul deja a stârnit contradicţii între deputaţi. Acesta a fost susţinut de liberal-democraţi, democraţii l-au calificat drept discriminatoriu, iar comuniştii au declarat că vor ataca proiectul în Curtea Constituţională în cazul în care va fi adoptat de legislativ”, se mai menţionează în articol.

Comentând recentele afirmaţii ale unui fost deputat al Republicii Moldova, politologul transnistrean Andrei Safonov, care optează pentru „dispariţia României de pe harta lumii”, Constantin Tănase scrie în Timpul că are motive să presupună că, citez, „agenţii de influenţă ai Rusiei activează cu succes nu doar într-o anumită presă de la Chişinău, nu doar în partidele de stânga rusofile, ci chiar şi în unele partide şi medii democratice declarate proeuropene”, am încheiat citatul. „La Chişinău, Rusia e prezentă peste tot: în aer şi în ape, în presă şi în stradă, în bordeie şi în palate”, mai scrie dl Tănase şi continuă: „Am crezut ca naivii că noua guvernare va adopta măsuri urgente şi radicale pentru a-şi proteja securitatea naţională. /…/ dar partidele din Alianţă nu mai au timp şi pentru asemenea „fleacuri” cum ar fi diminuarea factorului rusesc”.
XS
SM
MD
LG