Linkuri accesibilitate

W. Moser: incidentul tragic din Pădurea Domnească trebuie investigat amănunțit


Ambasada Statelor Unite la Chişinău speră că uciderea accidentală a lui Sorin Paciu la vânătoarea oficială din Pădurea Domnească, la sfîşitul anului, va fi cercetată complet, minuţios şi independent. Ambasadorul William Moser a declarat pentru agenţia Info-Prim Neo că nimeni nu trebuie să fie mai presus ca lege, mai ales funcţionarii publici care servesc voinţa poporului.

Diplomatul american consideră că există două aspecte diferite în acest caz: împuşcarea mortală a lui Sorin Paciu şi acţiunile autorităţilor după acest incident tragic. „În ceea ce priveşte primul aspect, în Statele Unite ale Americii poliţia ar fi fost imediat chemată la locul crimei pentru a oferi asistenţă şi să cerceteze cazul”, a spus Moser.

Cât ţine de acţiunile care au urmat incidentului, ambasadorul american a afirmat că există multe semne de întrebare cu privire la ce anume s-a întîmplat şi cum au reacţionat oficialtățile.

„O comisie independentă ar trebui să fie formată pentru a investiga pe deplin toate aspectele legate de caz şi pentru a emite un raport public”, a subliniat William Moser, adăugînd că o anchetă completă şi transparentă este vitală pentru informarea corectă a publicului.
XS
SM
MD
LG