Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Ministerul educației urmează să prezinte astăzi după-amiază la o conferință de presă la Chișinău schimbările care vor intra în vigoare la examenul de bacalaureat de anul viitor.

Procuratura generală va prezenta astăzi tot în capitală rezultatele anchetei asupra incidentului care a umbrit într-o măsură vizita de o zi în R. Moldova a cancelarului german Angela Merkel – e vorba de atacul asupra unei mașini din cortegiu, pus pe seama unui tânăr.

La Chișinău au loc în aceste ultime zile ale anului numeroase ședințe de bilanț – una dintre ele, anunțată pentru după-amiază, este a Ministerului Mediului, care va spune cum a apărat sănătatea naturală a țării în anul 2012.

În lumea largă o zi fără mari evenimente anunțate dinainte – dar economiștii vor urmări cu siguranță ce se întâmplă în capitala Statelor Unite – unde președintele Barack Obama încearcă mai departe, prin discuții cu liderii Congresului, să evite ceea ce se numește oarecum dramatic prăbușirea țării de pe „stânca fiscală” – adică intrarea în vigoare de la 1 ianuarie a unei combinații de măriri de impozite și reduceri de cheltuieli bugetare care ar putea întoarce Statele Unite în recesiune și provoca o nouă criză globală.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG