Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Agenda zilei in Moldova pare mai încărcată astazi ca de obicei. Procuratura generală îşi va prezenta un success în lupta împotriva corupţiei. Este vorba de un primar si un subaltern al acestuia deferiţi justiţiei.

Reprezentatul diasporei romanesti din Moldova in Parlamentul de la Bucureşti, Eugen Tomac va fi present în faţa presei şi în emisiunea noastră.

Directorii din trei licee din regiunea transnistreană vor vorbi despre o masă rotundă care a avut loc la Parlamentul European pe tema relaţiei dintre educaţie şi democraţie, un program organizat de europarlamentara Monica Macovei. Si tot societatea civilă va prezenta astazi o propunere de reglementare a conflictului transnistrean.

Ambasadorul american la Chisinău, William Moser, se va afla împreună cu 55 de voluntari americani la Școala internat nr. 5 din Chişinău, unde va fi donată încălţăminte pentru copii. Este un proiect al organizaţiei de binefacere Children's Emergency Relief International, în cadrul căruia va fi donată încălţăminte de iarnă copiilor din internatele și din şcolile internat din Moldova. Proiectul valorează peste 200 de mii de dolari şi fondurile provin în majoritate de la persoane particulare.

Iată şi cîteva lucruri din agenda lumii largi – Rusia aniversează Ziua Constituţiei, Turkkenistanul pe cea a neutralităţii şi preşedintele Rusiei se va adresa Adunării Federale, aşa cum face în fiecare an.

Ministrii de finanţe ai Uniunii Europene se întîlnesc din nou la Bruxelles şi vor discuta din nou despre situaţia financiară a comunităţii, iar la Paris încep aniversările legate de împlinirea a 850 de ani a Catedralei Notre Dame.
Previous Next

XS
SM
MD
LG