Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova şi în lume


Şedinţa de guvern; expoziţie dedicată scriitoarei Herta Müller; Ministeriala anuală a OSCE.


In cursul zilei se reuneşte la Chişinău biroul permanent al parlamentului, iar după amiază, la ora 17, va avea loc o şedinţă de guvern.

Se va discuta din nou despre reforma justiţiei şi despre corupţie. Este o sesiune de dezbateri pe proiectele legate de introducerea răspunderii penale pentru actele de corupţie şi îmbogăţire ilicită şi pe cel legat de testarea judecatorilor şi procurorilor. La deschiderea sesiunii de dezbateri va participa astazi ministrul justiţiei Oleg Efrim, ambasadorul american in Moldova, William Moser şi şeful delegaţiei Uniunii Europene la Chișinău, Dirk Schuebel.

Pentru alegerile parlamentare din Romania vecină care au loc duminică, Victor Alexeev, care este candidat din partea Uniunii Social Liberale va organiza o conferinţă de presă.

Astazi la prinz scriitorul Vitalie Ciobanu, colaboratorul nostru de ani de zile va modera inaugurarea expozitiei consacrată laureatei premiului Nobel pentru literatură Herta Müller şi intitulată Cercul drăcesc al cuvintelor. Expozitia va fi deschisă pînă pe 19 decembrie la Muzeul National de Arheologie şi Istorie a Moldovei.

Pe plan internaţional:

La Dublin începe consiliul ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi preşedinţia organizaţiei va fi preluată de la Irlanda de Ucraina.

Premierul Chinei, WenJianbao, se află astazi la Moscova şi pe agenda discuţiilor figurează situaţia din Siria şi din Orientul Mijlociu. Premierul Israelului Beniamin Netaniahu merge astazi la Berlin după ce a fost ieri la Praga.

Si o stire dinspre ţările parteneriatului estic al Uniunii Europene – comisarul Uniunii pentru extindere şi bună vecinătate Stefan Fule va avea la Bruxelles o întilnire cu reprezentaţi ai partidului Armenia prosperă.
XS
SM
MD
LG