Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, însoţit de Igor Corman, preşedintele Comisiei parlamentare politică externă şi integrare europeană, sint azi şi mîine în Germania. La Berlin, membrii delegaţiei parlamentare vor avea întrevederi cu Norbert Lammert, preşedintele Bundestagului, cu Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene ale UE, şi cu Ruprecht Polenz, preşedintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Bundestagului, precum şi cu alţi deputaţi şi oficialităţi din Germania.

Un grup de 20 de întreprinzători de pe ambele maluri ale Nistrului sunt în Austria, unde afla mai multe despre bunele practici în business. Vizita este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, în cadrul Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

La Chişinău se va vorbi despre relatia Moldovei cu Uniunea Europeana in cadrul unei mese rotunde organizată de Asociatia pentru Democratie Participativa ADEPT.

Din agenda culturala moldovenească, astazi începe un festival al fimului german, care va tine pina duminică, 2 decembrie.

Pe plan international, după vizita in Georgia, coordonatoarea politicii externe a Uniunii Europpene, Catherine Ashton, merge in tarile Asiei Centrale – Kirghistan, Uzbekistan, Tadjikistan si Kazahstan. Ieri, la Tbilisi, doamna Ashton a vorbit despre nevoia coabitării între preşedintele Mikail Saakașvili si premierul Bidzina Ivanișvili spunînd şi că răzbunarea politică nu are ce sa caute într-o democratie.

Comisarul pentru extindere si bună vecinătate al Uniunii Europene, Stefan Fuhle, este in Balcanii de vest, la Sarajevo.

Si o stire din domeniul apărarii dreptului la informative – organizatia Reporteri fără frontiere lansează un site pe internet, intitulat „Noi luptam impotriva cenzurii”, un site care, probabil va fi folositor celor care cred in libertatea presei si doresc sa o si apere…
Previous Next

XS
SM
MD
LG