Linkuri accesibilitate

Hillary Clinton pledează la Ierusalim și Cairo pentru oprirea ostilităților între Israel și organizația Hamas din Fâșia Gaza


Eforturile pentru obținerea unui armistițiu în Fâșia Gaza între Israel și Hamas se intensifică astăzi, după sosirea secretarului de Stat al Statelor Unite, Hillary Clinton în regiune. Vorbind aseară la Ierusalim, alături de premierul israelian, Benjamin Netanyahu, Clinton a declarat că a adus mesajul ferm al administrației Obama despre sprijinul pentru dreptul Israelului de a se apăra și că este esențială acum o „desescaladare” a conflictului. Clinton a spus că în zilele următoare Statele Unite vor colabora cu Israelul și partenerii regionali pentru o soluție care să îmbunătățească securitatea israelienilor, îmbunătățește condițiile de viață ale celor din Gaza și să ducă la o pace comprehensivă pentru toți oamenii din regiune.
Astăzi Clinton se va afla la Cairo pentru convorbiri cu președintele Egiptului, Muhammad Morsi care depune eforturi pentru medierea unui armistițiu.
XS
SM
MD
LG