Linkuri accesibilitate

Hello Skinny


Tom Skinner la tobe. Knot Blue.



Ceva foarte proaspăt astăzi, albumul Hello Skinny, lansat la 12 noiembrie 2012 de casa de discuri Slow Foot din sudul Londrei, o casă de discuri ce explorează granițele dintre muzica populară și cea experimentală („popular” înseamnă în acest caz „pop”, care de altfel e prescurtarea acestui cuvânt în limba engleză”).

Hello Skinny e albumul de debut al unui foarte la modă și căutat baterist englez, Tom Skinner, care cîntă zilele acestea între alții cu etiopianul Mulatu Astatke, cu Matthew Herbert, și cu trupa kenyano-engleză The Owiny Sigoma Band, la care vom reveni în dicționarul de sunete.

Hello Skinny a trezit un neobișnuit interes al criticii de specialitate, în primul rînd pentru amestecul total ieșit din comun de genuri pe care îl propune: afro-beat, electronica, techno, pop de avangardă și krautrock.

Vestitul Gilles Peterson l-a decretat „albumul săptămânii” la show-ul său de la BBC 6, iar cei de la BBC vorbesc în recenzia lor la acest album despre „un impresionant exercițiu de integrare a unui neașteptat de larg spectru de estetici [muzicale], care dă la iveală în primul rînd un compozitor reflexiv cu urechea unui foarte îndemînatic producător”.

Piesa se numește „Knot Blue”.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG