Linkuri accesibilitate

„Ce faci în caz de accident?”


Vladimir Ştirbu: „carențele care există astăzi sunt la capitolul despăgubiri și cetățenii trebuie să-și cunoască drepturile pas cu pas”.


În perioada 12-16 noiembrie în Republica Moldova se desfășoară campania de informare „Ce faci în caz de accident”, destinată în primul rând șoferilor care de multe ori nu știu unde să se adreseze după asemenea evenimente nedorite. Tamara Grejdeanu a discutat cu Vladimir Știrbu, directorul Directiei Generale Supraveghere Asigurări de la Comisia națională a Pieței Financiare.

Vladimir Ştirbu: „Companii de asigurări cu susținerea Comisiei Naționale a pieței financiare și a direcției poliției rutiere au demarat o campanie socială de informare a publicului larg în vederea drepturilor cetățenilor care rezultă din asigurările obligatorii de răspundere civilă auto. Este important ca cetățenii să cunoască toate acțiunile pas cu pas atunci când survine un eveniment nefast. Această campanie este avantajoasă pentru toți, începând de la conducătorii auto, de la victimele accidentelor rutiere, de la companii de asigurări, și statul prin autoritățile sale. Un cetățean informat este un cetățean care știe să acționeze corect fără ca să ajungă în litigii.”

Europa Liberă: Domnule Știrbu, din moment ce este deținătorul unui automobil, orice șofer cunoaște despre asigurările obligatorii de răspundere civilă, și atunci care sunt aspecte în care insistați ca acești șoferi să fie educați sau să cunoască mai multe?

Vladimir Ştirbu: „Avem nevoie de informarea cetățenilor anume pe componenta despăgubirilor, fiind obligatorii prin lege, și noi în Republica Moldova avem un grad de cuprindere foarte bun în asigurări, carențele care există astăzi sunt la capitolul despăgubiri și cetățenii trebuie să-și cunoască drepturile pas cu pas, ce trebuie să facă în caz de accident.

Deci, în primul rând, trebuie să avizeze asiguratorul cu care are încheiat un contract de asigurare, să afle de la persoana vinovată unde este acesta asigurat, mă refer aici la persoana păgubită, să se adreseze în timp rezonabil către compania de asigurări, să cunoască procesul de constatare a pagubelor, să se facă evaluarea pagubei astfel încât să se atingă un cuantum real al pagubei pe care urmează să o primească de la compania de asigurări și nu în ultimul rând trebuie să cunoască că este în drept să solicite companiei de asigurări a persoanei vinovate în accidentul rutier ca această companie să-i repare vehiculul sau să-i despăgubească în bani.”

Europa Liberă: Astfel șoferii care sunt asigurați pot merge la o companie să ceară o despăgubire în urma accidentului, dar ce se întâmplă cu cei care din întâmplare s-au aflat în mașină, ei cui se pot adresa, de la cine pot cere unele despăgubiri?

Vladimir Ştirbu: „Ca să fim exacți, legislația în domeniul asigurărilor obligatorii auto se referă la toate persoanele păgubite în urma unui accident rutier, deci obligația de a-și asigura răspunderea civilă o are proprietarul sau posesorul de vehicul.

Exploatarea vehiculului în trafic fără o asigurare de răspundere civilă este interzisă și se pedepsește, dar despăgubirea pe asigurare în cazul unui accident rutier se plătește tuturor victimelor accidentelor rutiere, indiferent de faptul dacă conducea vedicului sau se afla ca și pasager în vehiculul păgubit, mă refer la vehiculul atât păgubit cât și la cel vinovat când este vorba de pasageri. Când este vorba de vehiculul celui vinovat atunci pagubele pentru reparația acestui vehicul nu se acoperă prin asigurare.”

Europa Liberă: Ce spune practica în acest domeniu, merg destul de des cetățenii care au avut de suferit în unele accidente să ceară despăgubiri, știu cui trebuie să se adreseze?

Vladimir Ştirbu: „Potrivit statisticii poliției rutiere sunt înregistrate 11 mii de accidente rutiere cu daune materiale și ceva peste două mii de accidente cu daune materiale și vătămări corporale și decesuri. Din toate aceste cazuri un număr de aproximativ 90 la
Potrivit statisticii poliției rutiere sunt înregistrate 11 mii de accidente rutiere cu daune materiale și ceva peste două mii de accidente cu daune materiale și vătămări corporale și decesuri

sută sunt înregistrate la companii de asigurări sub formă de cerere de despăgubire și companiile de asigurări au instrumentate peste zece mii de dosare, de daune anual.

Prin urmare, vreau să vă spun că cetățenii știu că există sistemul de asigurări care îi protejează în asemenea cazuri, este altceva că noi deja încercăm pe o treaptă nouă, calitativă să ajutăm cetățenii ca să cunoască pe etape și detalii cum să procedeze.

Asigurările obligatorii de răspundere civilă sunt practicate în Republica Moldova din anul 1996, dar oricum se simte nevoia ca cetățenii să știe pas cu pas ce au de făcut în cazuri de accident. Nu întotdeauna cetățenii percep asigurarea obligatorie ca un instrument financiar de protecție, din păcate în multe cazuri cetățenii percep asigurarea obligatorie ca pe un impozit sau o taxă suplimentară impusă de stat și atunci semnarea contractului de asigurare și alte formalități de abordare a contractelor le abordează așa, mai mult superficial.”

Europa Liberă: Există în rândul șoferilor percepția că ei sunt plătitori și nu beneficiari?

Vladimir Ştirbu: „Din păcate există, și asemenea campanii ne vor ajuta să micșorăm numărul acestor persoane care încă consideră că plata asigurărilor obligatorii de răspundere civilă este o taxă.”
  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

Previous Next

XS
SM
MD
LG