Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Viceprim-ministrul responsabil cu reintegrarea, Eugen Carpov, va avea astăzi la sediul misiunii OSCE de la Chişinău o nouă întrevedere de lucru cu negociatoarea transnistreană, Nina Ştanski.

Parlamentul are planificată o nouă ședință plenară.

Premierul Vlad Filat își continuă vizita de două zile începută joi în Turcia.

La Berlin, cancelara Angela Merkel dezbate astăzi cu cei 16 guvernatori ai landurilor germane tranziția energetică a Germaniei de la energia nucleară la cea regenerabilă, tranziție planificată să se producă într-un deceniu.

În enclava rusă Kaliningrad continuă pentru a doua zi o conferință internațională despre cooperarea energetică în regiunea baltică.

La Londra, au loc noi audieri preliminare în vederea redeschiderii procesului privind iradierea fostului agent secret rus, Alexandr Litvinenko.

La Brno, în Cehia, premierul Petr Necas deschide congresul Civic-Democraților, partidul de guvernare ceh.

La Seul ar loc o întâlnire a miniștrilor de finanțe din Coreea de Sud și India.

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy vizitează Cambogia.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG