Linkuri accesibilitate

O delegaţie a Parlamentului European condusă Monica Macovei se află la Chişinău pentru a evalua stadiul reformelor


O delegaţie a Parlamentului European, condusă de co-preşedintele Comitetului de cooperare UE-R.Moldova, Monica Macovei, se află la Chişinău cu scopul de a evalua stadiul reformelor.

Membrii Parlamentului European au avut întrevederi cu premierul Vlad Filat, speakerul Marian Lupu şi cu preşedintele Nicolae Timofti.

Un comunicat de la preşedinţie precizează că Monica Macovei a vorbit despre „importanţa aplicării, în perioada următoare, a normelor europene pe care le-a adoptat R. Moldova”.

Potrivit aceleiaşi surse, Monica Macovei a declarat că există premise pentru ca Republica Moldova să semneze peste un an un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană, dar că în acest răstimp instituţiile reformate trebuie să înceapă a funcţiona după noile reglementări.

Un alt comunicat oficial, de la Guvern, o citează pe Monica Macovei cu declaraţia că „Republica Moldova este un model de succes în cadrul Parteneriatului Estic şi noi vă vom sprijinii oricând va fi nevoie.”

La rândul său, premierul Vlad Filat a spus că Chişinăul îşi doreşte ca până la următorul summit al Parteneriatului Estic, de la Vilnius, în 2013, să fie finalizate negocierile pe marginea Acordului de Asociere, privind instituirea Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător între Republica Moldova şi Uniunea Europeană (DCFTA), dar şi implementată faza a doua a Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize.

Delegaţia Parlamentului European a sosit la Chişinău pentru a participa la cea de-a 16-a reuniune a Comitetului de Cooperare Parlamentară Uniunea Europeană – Republica Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG