Linkuri accesibilitate

Administraţia regiunii transnistrene vrea să reconstruiască aerodromul din Tiraspol şi să-l doteze cu un terminal de pasageri


Administraţia regiunii transnistrene vrea să reconstruiască aerodromul din Tiraspol şi să-l doteze cu un terminal de pasageri. Declaraţia a fost făcută de liderul transnistrean Evgheni Şevciuk la o întâlnire cu cazacii din regiunea Mării Negre.

Potrivit agenţiei Olvia-pres, guvernul nerecunoscut din stânga Nistrului a şi luat decizia privind deschiderea unui aeroport de pasageri la Tiraspol.

„Pentru noi, este foarte important să restabilim aerodromul tiraspolean. Este foarte plăcut să vezi un avion rusesc pe aerodrom. Ultima dată, un avion a aterizat la noi în 1998”, a zis Şevciuk.

Liderul transnistrean a spus că este conştient că un asemenea proiect este unul dificil de realizat, din cauza „problemelor politice şi a celor legate de spaţiul internaţional” şi pentru că „permisiunile sunt eliberate de Republica Moldova.”

Şeful administraţiei de la Tiraspol a spus că va aborda această chestiune în cadrul negocierilor cu Chişinăul.

„Nesoluţionarea politică (a conflictului – n.r.) nu trebuie să-i împiedice pe cetăţenii transnistreni, dar şi pe toţi care doresc, să aibă un mijloc alternativ de transport, inclusiv de pe aeroportul din Tiraspol”, a declarat Evgheni Şevciuk, precizând că lucrările de construcţie a aeroportului de pasageri ar fi început deja.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG