Linkuri accesibilitate

Parlamentul a aprobat joi trei numiri cheie de directori: Mihal Bălan la SIS, Viorel Chetraru la CNA și Anatol Donciu la CNI


Parlamentul a aprobat ieri, la cererea președintelui Nicolae Timofti, numirea în fruntea Serviciului de Informații și Securitate a lui Mihai Bălan, actual ambasador al Republicii Moldova în Israel. Bălan a fost numit cu voturile deputaților alianței de guvernământ. Socialiștii lui Igor Dodon au fost împotriva lui, spunând că ar fi o persoană angajată politic. Postul de director SIS a rămas vacant în urmă cu an, când premierul Vlad Filat a obținut demisia lui Gheorghe Mihai, pe care l-a acuzat că nu ar fi prevenit așa-numitele „atacuri raider” din sistemul financiar-bancar. Mihai Bălan este absolvent al Facultății de filologie, lucrează din 1990 la Ministerul de Externe și este tatăl renumitului cântăreț Dan Bălan.
Tot ieri, Parlamentul a aprobat numirea lui Viorel Chetraru în fruntea Centrului Anticorpuție și a lui Anatol Donciu la șefia Comisiei Naționale de Integritate.
XS
SM
MD
LG