Linkuri accesibilitate

„Fără microbuze ne va fi foarte greu să ne descurcăm, dar nu este imposibil...”


Adrian Boldurescu: „acum se elaborează strategia în transport”.


Interlocutorul nostru de astăzi este Adrian Boldurescu, de la serviciul de transport al primăriei capitalei, cu care corespondenta noastră Alla Ceapai a stat de vorbă despre tensiunile dintre edili și firmele de microbuze.

Adrian Boldurescu: „Sunt încălcări grave la regulamentul circulaţiei rutiere. La contractul de prestare a serviciilor sunt și aici încălcări, dar mai puţine - doar că nu prestează serviciile până la orele mai târzii şi din când în când mai sunt şi şoferi neautorizaţi. În rest încălcări, abateri grave noi nu avem conform contractului de prestări de servicii cu Primăria. Încălcări grave sunt la regulamentul circulaţiei rutiere: trecerea la roşu, staţionare în locuri interzise, necuplarea centurii de siguranţă, tot ce e legat de securitatea circulaţiei rutiere.”

Europa Liberă: Domnule Boldurescu, dar la ce vă sunt de folos aceste constatări despre încălcările comise de şoferi?

Adrian Boldurescu: „Ca de obicei, noi în fiecare zi de marţi a săptămânii discutăm cu administratorii şi toate procesele verbale întocmite de către colaboratorii Direcţiei transport împreună cu poliţia rutieră sunt discutate şi se solicită pedepsirea şoferilor sau chiar eliminarea din cadrul serviciului sau eliberarea din funcţie în cazul când s-a constatat că a trecut la culoarea roşie a semaforului. Nu se admite ca asemenea şoferi să circule sau să fie conducători la rutele care transportă pasageri.”

Europa Liberă: Domnule Boldurescu, Primarul Dorin Chirtoacă a spus tranşant că tariful la microbuze nu se va majora şi că dacă mai fac grevă şoferii îşi ia rămas bun de la ei. ce vă împiedică acum să renunţaţi la microbuze?

Adrian Boldurescu: „Fără microbuze ne va fi foarte greu să ne descurcăm, dar nu este imposibil. Ne putem descurca, dar cu greu. Avem planuri de viitor, avem programe, pentru anul viitor sunt prevăzuţi o sută de milioane de lei pentru asamblarea a 60 de troleibuze. Plus la asta, la moment se examinează mai multe oferte pentru a procura 100 de autobuze la mâna a doua, adică utilizate.”

Europa Liberă: Având aceste troleibuze şi autobuze veţi putea face faţă fluxului de pasageri?

Adrian Boldurescu: „Dacă vom avea 50-60 de troleibuze care sunt preconizate pentru anul viitor şi 100 de autobuze, eu cred că da, vom face faţă.”

Europa Liberă: Şi atunci veţi renunţa la microbuze sau vor mai fi păstrate?

Adrian Boldurescu: „Noi acum la moment elaborăm strategia în transport. Noi mergem în complex, nu mai vrem să mai facem greşeli pe care le-am făcut până acum, cum s-a făcut cu microbuzele din start. Ştiţi care este problema, de ce şoferii de microbuze încalcă regulile atât de des şi pun în pericol viaţa pasagerilor? Pentru că ei fug după trei lei, după cinci lei, indiferent cât este tariful. Să le dăm şi un tarif de 10 lei, cine nu o să vrea să facă mai mulţi bani?

Salariul şoferului depinde de oamenii care îi duce. Aici e problema cea mai gravă. Dar asta e foarte greşit. De aceea vrem să elaborăm o strategie, vrem să punem condiţii noi de selectare, unde chiar să ne implicăm cumva indirect, să le spunem, domnilor arătaţi-ne cum o să lucraţi. Şoferul să aibă un salariu bine merci. Indiferent că duce un călător pe zi sau o mie, el să aibă un salariu strict stabilit. Noi la asta vrem să ajungem, dar până acolo mai avem mult. Acum vă spun că se elaborează strategia în transport.”

Europa Liberă: Ce de fapt vă doriţi prin această strategie?

Adrian Boldurescu: „Esenţa ei este ca pe fiecare traseu să fie elaborate paşapoarte, să ştim exact câte unităţi de transport circulă, de a nu se dubla rută cu rută, pentru că apare iarăşi goana asta şi punerea în pericol, apare o concurenţă, dar nu o concurenţă bună. Noi vrem să excludem asta pe viitor.

Practica tuturor ţărilor care au trecut prin asemenea experienţă a demonstrat că nu se poate aşa cum e la noi. Noi avem în oraş rută de troleibuz, de autobuz şi de microbuz, toate trei merg pe acelaşi itinerar. Nu e admis după nici un criteriu ca troleibuzul să meargă pe strada Decebal, ca autobuzul să meargă pe aceeaşi stradă şi încă şapte microbuze. Vă daţi seama câţi agenţi economici sunt şi vă daţi seama ce bătălie între microbuze este pentru fiecare pasager.”

Europa Liberă: Şi după ce se aprobă aceasta strategie credeţi că va fi mai civilizat transportul de pasageri în capitală?

Adrian Boldurescu: „Ar urma în urma aprobării strategiei în transport să fie anunţat un concurs de atribuire a rutelor, pentru ca să vină noi administratori. Pe mine personal nu mă aranjează care are un birou sau oficiu, firma sa care reprezintă un apartament, două mese, un calculator şi un contabil. Există şi asemenea lucruri.

Pe noi ne interesează că să fie un administrator care să aibă măcar 70% unităţi de transport personale, procurate, nu cum se iau acum în arendă sau în chirie şi apar conflicte între ei şi din nou are de suferit cetăţeanul. Administrator care va avea parcul său, bază, pentru a putea trece în fiecare dimineaţă revizia tehnică, medicul. Noi depistăm şoferi, conducători de transport care nici măcar nu cunosc la ce firmă lucrează, el doar cunoaşte traseul pe care să circule şi atât. Asta este foarte grav.”
XS
SM
MD
LG