Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Berlin se vor încheia astăzi lucrările unui forum de trei zile consacrat apropierii de UE a țărilor „Parteneriatului estic”, mai ales Republica Moldova și Ucraina. Guvernul de la Chișinău este reprezentat de ministrul economiei, Valeriu Lazăr și de ministrul de externe Iurie Leancă. Ei aveau pe agendă și întâlniri cu oficiali guvernamentali germani, inclusiv cu ministrul de externe Guido Westerwelle.

Astăzi se încheie vizita de două zile la Chișinău a directorului general al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, Francis Gurry, care a avut ieri discuții cu mai mulți oficiali moldoveni, inclusiv cu premierul Vlad Filat.

OSCE organizează astăzi și mâine la Chișinău un seminar de instruire pentru managerii presei pe internet, la care vor participa reprezentanți nu doar din Republica Moldova, ci și din Ucraina și Belarus.

Secretarul-general OSCE Lamberto Zannier începe astăzi o vizită de două zile la Moscova, unde ar urma să discute cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov și cu alți oficiali ruși propuneri de reformă a organizației în perspectiva reuniunii anuale ministeriale OSCE, care se va ține la Dublin la începutul lunii decembrie.

Parlamentul European va dezbate și vota astăzi o propunere de sancționare prin interdicție de viză și înghețarea averilor din UE pentru oficialii ruși considerați vinovați de moartea în închisoare a avocatului rus Serghei Magnițky. Propunerea europeană, care va avea caracter de recomandare pentru un viitor summit european, vine după ce Congresul Statelor Unite a adoptat sancțiuni asemănătoare, criticate vehement de Kremlin.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG