Linkuri accesibilitate

Discursul liderului liberal Crin Antonescu la mitingul organizat pe Arena Națională (contributors.ro)


Semne ale sfârşitului politic care îl așteaptă pe Antonescu (Evenimentul zilei).


Noul scandal al interceptarilor telefonice, in care este vorba despre fostul sef al fiscului si despre presedintele Traian Basescu, nu este primul subiect in atentia comentatorilor. Un articol afirma chiar ca avem de a face cu o fumigena, cu un scandal inventat pentru a estompa ecoul teribil al primirii lui Gigi Becali intre candidatii liberali la parlamentare, din partea coalitiei de guvernare. Discursul liderului liberal Crin Antonescu la mitingul organizat saptamana trecuta pe Arena Nationala ramane cel mai discutat eveniment politic.

Pe site-ul Contributors, dar reluat si de Hotnews, Ioan Stanomir atrage atentia asupra directiei nationaliste a declaratiilor lui Antonescu: „Filipicele la adresa popularilor europeni erau dublate de elogiul suveranităţii de care România ar fi, astăzi, deposedată. Nu suntem slugile Europei - mesajul fostului preşedinte interimar este lipsit de ambiguitate”. „Atunci când politica se face pe stadioane, resentimentul devine energia din care se alimentează proiectele politice”. Si: „Moderaţia are sens doar în masura în care politica se face la scară umană, iar cetăţenia înseamnă mai mult decât o expresie a furiei sau frustrării” – spune Stanomir in articolul publicat de contributors.ro.

Editorialul ziarului Evenimentul zilei ii este chiar integral dedicat liderului liberal Crin Antonescu, dar pentru a vorbi modul in care deconteaza esecul suspendarii presedintelui Traian Basescu. Masurile recente luate în partid au starnit nemultumirea liberalilor din jurul lui Calin Popescu Tariceanu. Ei nu vad cu ochi buni cooptarea lui Becali sau a fostului premier taranist Victor Ciorbea, dar mai ales indepartarea din functii de conducere a celor care indraznesc sa-si spuna parerea. Pentru Silviu Sergiu, de la Evenimentul zilei, acestea sunt semnele sfârşitului politic care il asteapta pe Antonescu.

Nici premierul Victor Ponta nu poate fi tocmai linistit in perspectiva alegerilor, intrucat premisele economice sunt precare. Intr-un interviu, consemnat de Sabina Fati in Romania Libera, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, explica de ce 2013 va fi un an complicat. Sunt puse in legatura cauzele economice cu efectele politice. Potrivit lui Croitoru, criza politica din vara a produs costuri de imagine: „afară lumea spune ceva, acolo s-a întâmplat şi nu se ştie când s-ar putea repeta. Odată ce riscul politic apare, investitorii îl încorporează în decizii imediate. În schimb, după ce riscul politic a fost eliminat, investitorilor le ia mult timp să-şi schimbe percepţia”.

Consilierul guvernatorului BNR sustine intrarea Romaniei in mecanismul de supraveghere bancara, decis recent la nivel european, si se arata ingrijorat de orice elemente de discurs nationalist.
XS
SM
MD
LG