Linkuri accesibilitate

Angela Merkel îşi reconfirmă sprijinul pentru Traian Băsescu


Angela Merkel
Angela Merkel

La Congresul PPE de la Bucureşti, preşedintele român s-a declarat din nou în favoarea Statelor Unite ale Europei.

„Presedintelui Romaniei, Traian Băsescu, nu i-a fost niciodata frica sa se gindeasca la viitor, chiar daca masurile pe care le-a luat nu au fost intotdeauna cele populare", a spus Angela Merkel de la tribuna Congresului Partidului Popular European (PPE),care are loc la Bucuresti in aceste zile.

Cancelara Germaniei a venit probabil in Romania mai mult pentru a-si demonstra inca odata sustinerea fata de Traian Basescu cel care si-a asumat cele mai dure masuri economice in 2010, atunci cind au fost taiate salariile bugetarilor cu 25 la suta. In urma acestor decupaje, presedintele roman si-a pierdut drastic popularitatea, iar PDL, partidul sau, a pierdut guvernarea in urma unor manevre neinspirate.

Angela Merkel l-a sprijinit pe Traian Basescu si asta vara in perioada suspendarii sale, iar acum si-a confirmat amicitia, fata de primul sef de stat din Uniunea Europeana care a experimentat restringerile dictate de FMI si de criza economica.

Presedintele roman, care a vorbit ultimul in prima zi a Congresului popularilor si-a conceptualizat propria situatie: „Prelungirea crizei economice si sociale genereaza o criza politica de incredere, care se reflecta in noul euro-scepticism”. Mai departe Traian Basescu s-a declarat din nou in favoarea Statelor Unite ale Europei, care „ar putea sa devina cea mai mare economie din lume”.
XS
SM
MD
LG