Linkuri accesibilitate

Victor Ponta şi Crin Antonescu au boicotat congresul PPE (România liberă)


România nu a progresat instituţional decât aparent şi reversibil (Hotnews)

O stire publicata de editia romaneasca a site-ului Hotnews informeaza despre intalnirea premierului Vlad Filat, la Bucuresti, cu omologul sau roman Victor Ponta. Se dau detalii despre componenta delegatiilor si despre agenda discutiei: gazoductul Iasi-Ungheni, solutii de interconectare in domeniul energiei electrice.

Modul in care Uniunea Social-Liberala, aflata la guvernare in Romania, a ales sa reactioneze la organizarea in Romania, astazi si maine, a congresului Popularilor Europeni, este considerat in editorialul Romaniei libere drept cel mai bun indiciu pentru intentiile guvernarii actuale. Autoarea articolului, Sabina Fati, vede limpede o „incapacitate a liderilor USL de a suporta sprijinul explicit acordat democrat-liberalilor români de cei mai influenţi politicieni occidentali”, dar şi „inabilitatea lui Crin Antonescu şi Victor Ponta de a converti acest sprijin într-unul pentru România”. In loc sa priveasca prezenta PPE la Bucuresti ca pe un prilej de „a se reabilita în ochii lumii civilizate, Victor Ponta şi Crin Antonescu au preferat să boicoteze marea întâlnire a popularilor, să o ironizeze, să o saboteze. I-au contrapus astfel pe liderii europeni masei populare entuziaste de pe Arena Natională”.

Asemenea decizii li se par insa analistilor din presa scrisa semne de panica in USL. PNL este pe care de a fi ingropat de liderul sau, Crin Antonescu, arata o analiza semnata de Silviu Sergiu in Evenimentul zilei si in care se reaminteste diferenta de structura dintre electoratul celor doua mari partide din USL: la liberali, numarul intelectualilor, al persoanelor cu educatie mai buna, este mai mare, de aceea prestatia proasta a lui Antonescu pe perioada interimatului la Palatul Cotroceni, schimbarea brutala si paguboasa a conducerii de la Institutul Cultural Roman, iar recent cooptarea lui Gigi Becali pe listele de candidati sunt greseli care erodeaza popularitatea. De partea cealalta, la social-democrati, nivelul de educatie al electoratului este sociologic constatat a fi mai precar, asa incat povestea doctoratului plagiat al lui Victor Ponta n-a facut cine stie ce impresie. De piedut a pierdut tot USL-ul, dar din randurile simpatizantilor liberali – demonstreaza aceasta analiza din Evenimentul zilei.

Dan Tapalaga formuleaza pe Hotnews o concluzie dramatica: singurul produs politic nou care poate fi etalat in pragul alegerilor legislative programate pentru 9 decembrie este Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu. Citam: „Romania nu a progresat institutional decat aparent si reversibil. In realitate, Romania se prabuseste sub propria mizerie, se izoleaza in delirul anti-occidental si anti-european al noilor sai lideri. Vechile retele sunt inlocuite de altele noi, parca mai agresive si rapace decat ale predecesorilor.”
XS
SM
MD
LG