Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Comisiile permanente ale Parlamentului se întrunesc în şedinţe, după care urmează reuniunea Biroului Permanent . Şi tot astăzi are loc şedinţa de govern.

La Curtea Supremă de Justiţie va fi examinat recursul companiei „Moldovagaz", care cere să fie stabilite preţuri diferite pentru gatele furnizate consumatorilor din ţară şi gazele exportate de Gazprom, prin conductele Moldovagaz, spre alte ţări. Pe 6 iunie 2012, Curtea de Apel Chişinău a respins ca neîntemeiată acţiunea companiilor „Moldovagaz" şi „Moldovatransgaz".

Societatea Internaţională a Drepturilor Omului – Secţia din Republica Moldova organizează seminare cu tema „Rolul autorităţilor publice şi societăţii civile în susţinerea femeilor şi tinerilor” şi „Rolul societăţii civile şi autorităţilor publice în susţinerea femeilor şi tinerilor”.

Pe agenda internatională:

Curtea de Apel din Moscova va analiza recursul înaintat de cele trei membre ale grupului punk „Pussy Riot”, condamnate la doi ani de muncă silnică pentru faptul că au cântat împotriva preşedintelui Putin în principal catedrală a capitalei ruse. Au fost condamnate pentru huliganism, motivat de ură religioasă.

La Tokyo continua reuniunea anuală a Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale. FMI dă publicităţii raportul anual despre stabilitatea financiară în lume.

La Bruxelles, Comisia Europeană va analiza progresele făcute de Croaţia în procesul de admitere în UE şi perspectivele de a încheia cu Kosovo un acord de asociere.

Astazi este Ziua Internaţională împotriva Pedepsei capitale.

La Stockholm va fi anunţat premiul Nobel pentru chimie.

La Frankfurt se deschide Târgul Internaţional de Carte. Vor fi peste 7 mii de edituri și firme prezente dar, din nou, Republica Moldova nu figurează în catalogul ţărilor participante.
Previous Next

XS
SM
MD
LG