Linkuri accesibilitate

Moscova spune că nu va negocia cu nimeni soarta Abhaziei si Osetiei de Sud


Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avut la Moscova o întrevedere cu şeful diplomaţiei din republica secesionistă a Georgiei Osetia de Sud, David Sanakoiev. Într-o conferinţă de presă comună, Lavrov a spus că spera ca noile autorităţi de la Tbilisi să îşi normalizeze relaţiile cu ţările vecine: Rusia, Abhazia şi Osetia de Sud şi a avertizat că Moscova nu va negocia cu nimeni soarta celor două republici recunoscute ca state de Rusia după războiul rusă georgian din 2008:

„Nu vom purta nici un fel de negocieri despre soarta Abhaziei si Osetiei de Sud nici cu Georgia si nici cu nimeni altcineva. Soarta acestor republici a fost hotarîtă de popoarele lor care au ales independenţa. Rusia a hotarit să le susţină şi să le recunoască independenţa pentru că după august 2008 a inteles ca aceasta este singura cale de a asigura securitatea Osetiei de Sud si Abhaziei şi poate să asigure supravieţuirea popoarelor lor…”

Liderul de la Ţhinvali a declarat la rîndul său că prima conditie şi cea mai importanta pe care o pun inainte de orice discutie cu Tbilisi este recunoasterea independentei Osetiei de Sud.
XS
SM
MD
LG