Linkuri accesibilitate

David Cameron: un referendum pe tema relațiilor Marii Britanici cu UE ar fi cea mai rezonabilă cale de limpezire a legăturii dintre Londra și Bruxelles


Premierul Marii Britanii, David Cameron, a spus astăzi că un referendum pe tema relațiilor țării sale cu UE ar fi cea mai rezonabilă cale de limpezire a legăturii dintre Londra și Bruxelles. Cameron se confruntă cu presiuni crescânde din partea aripii de dreapta a partidului său conservator pentru a supune votului popular relațiile cu UE. Cameron spune că Marea Britanie ar trebui să rămână în blocul cu 27 de membri. Cameron nu a precizat astăzi când anume s-ar putea ține referendumul, nici care ar fi întrebarea sau întrebările. Dar în trecut s-a declarat împotriva unui chestionar cu singurele opțiuni „da” și ”nu”.
„Când vom ajunge la reașezarea relațiilor va fi nevoie de consens, fie printr-un referendum, fie prin alegeri generale”, a declarat astăzi pentru BBC premierul britanic, vorbind pe marginea unei conferințe a partidului său Conservator la Birmingham.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG