Linkuri accesibilitate

Mihail Saakașvili s-a întîlnit cu Bidzina Ivanișvili și a afirmat că tranziția puterii în Georgia va fi pașnică


Președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, a spus că predarea puterii în țara sa va fi pașnică. Saakașvili a făcut declarația după ce a avut astăzi la Tbilisi prima întâlnire oficială cu câștigătorul alegerilor parlamentare de la 1 octombrie, omul de afaceri devenit politician Bidzina Ivanișvili, a cărui coaliție „Visul georgian” a obținut cel puțin 83 din cele 150 de locuri ale Parlamentului. Întâlnirea a avut loc la o zi după ce Ivanișvili a dezvăluit primele propuneri pentru noul guvern.
Astăzi, după întâlnirea cu Saakașvili, Ivanișvili a spus că poziția sa în domeniul politicii externe coincide cu cea a președintelui, cunoscut ca un promotor al integrării euro-atlantice. Potrivit Reuter, Ivanișvili a mai spus că Georgia va adera curând la NATO.
Tot astăzi, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că speră ca noua conducere a Georgiei să caute normalizarea relațiilor cu vecinii țării, inclusiv cu Rusia, Abhazia și Osetia de Sud. Georgia nu recunoaște independența celor două regiuni separatiste ale sale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG