Linkuri accesibilitate

Marian Lupu: „Sîntem deschişi pentru intensificarea contactelor la nivelul negociatorilor politici” pentru reglementarea conflictului transnistrean


În cadrul unei întrevederi cu reprezentantul special pe probleme de mediere a păcii în regiune al Ministerului de Externe al Finlandei, Kimmo Kiljunen, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat că negocierile privind rezolvarea conflictului transnistrean s-au intensificat în acest an.
Citat de Moldpres, Marian Lupu a precizat : „Sîntem deschişi pentru intensificarea contactelor la nivelul negociatorilor politici şi, în contextul consolidării climatului de încredere, pledăm pentru eliminarea tuturor barierelor pentru circulaţia liberă a cetăţenilor moldoveni între ambele maluri ale Nistrului. O soluţie viabilă a conflictului transnistrean urmează să fie bazată pe principiile suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Regiunea transnistreană va beneficia de un statut special (autonomie largă) în componenţa statului reintegrat. Statul reîntregit urmează să fie unul funcţional, menţinînd integrarea europeană drept vectorul strategic de dezvoltare a ţării”.
Marian Lupu a pledat din nou pentru trasformarea actualei forţe de menţinere a păcii într-una civilă şi multinaţională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG