Linkuri accesibilitate

Chelsea pe prima pagină


Întortochiatele căi ale unui transfer și al unui contract.




O ştire proaspătă spune că Radamel Falcao, vîrful columbian al lui Atletico Madrid, ar putea juca, din ianuarie la Chelsea. Adică la clubul pe care l-a demolat, în septembrie, la Monaco. Atunci, în finala Super Cupei Europei, Atletico Madrid a pornit ca outsider şi a spulberat Chelsea cu un 4-1 de senzaţie. Falcao a jucat, ca deobicei vîrf avansat şi a marcat un hat-trick pe care Chelsea nu l-a uitat. Chelsea a făcut o ofertă în jurul cifrei de 50 de milioane de euro şi e de crezut că Atletico nu va refuza să facă un profit substanţial.

Atletico a plătit 35 de milioane pentru Falcao, transferat de la Porto. Chelsea caută insistent o soluţie de joc ofensiv, după ce pare să fi pierdut speranţa că Torres va reveni la nivelul de vîrf. Acum 2 ani, Chelsea a plătit peste 60 de milioane pentru a-l aduce pe Fernando Torres de la Liverpool.

A urmat o cădere de formă totală şi prelungită pe care Torres nu a depăşit-o nici astăzi. Chelsea a rămas o echipă cu un joc defensiv solid şi a continuat să conteze pe contrele în forţă ale lui Drogba. Acest sistem a funcţionat şi Chelsea a cîştigat Liga Campionilor. Dar Drogba era, clar, la final de carieră, a plecat şi Chelsea are probleme serioase de joc ofenisv. Transferul lui Falcao e bine ţintit.

Falcao a făcut un sezon excepţional anul trecut şi a cîştigat Liga Europa cu Atletico. Însă succesul grefei nu e garantat. Extrem de tehnic şi rapid, Falcao are o problemă de gabarit care va conta în Anglia. Falcao va juca împotriva unor apărări grele care se impun fizic. În plus, jocul ofensiv al primii ligi engleze e în mare parte aerian şi nu tocmai convenabil pentru un vîrf de staură mică, tipic sudamericană.

Chelsea e pe prima pagină a presei sportive internaţionale dar posibilul transfer al lui Falcao nu explică tot. Ar mai fi contractul pe 5 ani semnat de David Luiz, apărătorul brazilian care a cochetat cu Barcelona dar a cîştigat poziţia de titular şi a decis să rămînă la Chelsea. Adevăratul motiv al discuţiilor de primă pagină e scandalul John Terry. Căpitan la Chelsea şi fost căpitan al Naţionalei Angliei, Terry fost implicat, anul trecut, într-un incident în timpul unui meci de campionat. Terry a fost acuzat de adversarul său Anton Ferdinand de insulte cu caracter rasist. Un tribunal din Londra l-a declarat nevinovat pe Terry, în iulie, dar asta nu a fost deajuns. În mod curios, Federaţia engleză a anunţat că va continua cu propria anchetă. Terry a anunţat că se retrage de la Naţională, dată fiind poziţia Federaţiei. Cazul Terry are deja ramificaţii majore. Imediat după izbucnirea scandalului, Federaţia a anunţat că Terry nu mai poate fi căpitanul Naţionalei. Selecţionerul din acea vreme, Fabio Capello, a demisionat, protestînd împotriva unei decizii luate de Federaţie fără consultarea antrenorului. Acum, noul selecţioner, Roy Hodgson, a anunţat deasemenea că îl sprijină pe Terry şi că regretă decizia lui. Hodgson a încercat chiar să îl facă pe Terry să revină asupra deciziei. Terry a rămas pe poziţii dar conflictul între Naţională şi Federaţie continuă.
XS
SM
MD
LG