Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Emisarul ONU vorbește despre drepturile omului în regiunea transnistreană, adunarea generală ONU, candidați pentru premiul Andrei Saharov.



Nu sunt astazi prea multe evenimente de aşteptat in Moldova.

Va fi interesant de aflat ce va spune în briefingul său, emisarul Naţiunilor Unite pentru drepturile omului Thomas Hammarberg, despre situatia drepturilor omului în regiunea transnistreană. In actuala sa vizita, care se incheie astazi, domnul Hammarberg s-a interesant de drepturile minorităţilor şi situatia din penitenciarele şi internatelor de boli neuropsihice.

La Ministerul Culturii are loc şedinta colegiului ministerului si în afară de alte subiecte se va discuta despre cum să fie trecută rezervaţia natural-culturală de la Orheiul vechi pe lista patrimoniului mondial UNESCO…

Din agenda internaţională sa notăm ca astazi începe Adunarea Geneala a ONU, este a 67 sesiune a acestui for internaţional. Presedintele Moldovei Nicolae Timofti îşi va prezenta discursul pe 26 septembrie, în sesiunea de după amiază. Astazi este de aşteptat discursul preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama.

La Bruxelles, Parlamentul European îi va prezenta pe candidaţii pentru premiul Andrei Saharov din acest an. Nominalizările sunt din Rusia, Belarus si Iran, ţări cu mari probleme în domeniul respectării drepturilor omului.

La Berlin cancelara Germaniei Angela Merkel se întilneste cu preşedintele Băncii Centrale Europene şi evident că pe agenda discutiilor se afla situatia financiară a ţărilor din zona euro .
XS
SM
MD
LG