Linkuri accesibilitate

Un gardian al închisorii din Georgia în care au fost torturați deținuți a declarat la un post de televiziunii că în imaginile dezvăluite publicului sînt adversari „ideologici” ai președintelui Saakashvili


Fostul gardian al închisorii georgiene nr. 8, care a dat publicității imaginile șocante despre torturarea deținuților, a declarat astăzi că deținuții torturați din imagini ar fi „dușmani ideologici” ai președintelui Mihail Saakashvili.
Vladimir Bedukadze se află în Belgia, unde a cerut azil politic după publicarea înregistrărilor la 18 septembrie. În declarațiile făcute televiziunii Obyektiv, el a spus că există și alte înregistrări aflate în posesia ministrului de interne Bacho Akhlaya.
Imaginile înfățișând scene în care gardieni și oficiali ai penitenciarului bat și violează deținuți au provocat proteste la Tbilisi cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile parlamentare de la 1 octombrie. Coaliția opoziției „Visul Georgian” se află în competiție dură cu Mișcarea Națională Unită a președintelui Saakașvili.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG