Linkuri accesibilitate

Dorin Chirtoacă refuză să accepte schimbarea numelui străzii Cuza Vodă din Chișinău cu acela al unui soldat sovietic


Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă a sugerat că Alianța pentru Integrarea Europeană a folosit un truc, luni, la o ședință neanunțată a Consiliului municipal, când a votat alături de socialiști redenumirea străzii Cuza Vodă în Alexei Belțchi. Dar primarul a afirmat că acel vot nu produce efecte juridice.
La o conferință de presă, Dorin Chirtoacă a spus că la Chișinău există deja din 2006 o stradă Alexei Belțchi, numele unui soldat sovietic. O dată ce nu poate exista o a doua stradă cu aceeași denumire, votul de luni al consiliului ar fi nul, a spus primarul adăugând: „ei au venit cu șantaj, noi am răspuns cu alte soluții”.
Primarul Chirtoacă a mai spus că în urma acestui truc, socialiștii fără de care activitatea consiliului era blocată din lipsă de cvorum au fost convinși să voteze ale 49 de hotărâri „necesare orașului, nu prostii ca redenumirea străzilor”.
La o conferință de presă care a precedat-o pe a primarului, purtătorul de cuvânt al socialiștilor, Vlad Batrâncea l-a acuzat pe Dorin Chirtoacă de răspândirea „minciunilor” pentru că acesta anunțase dis-de-dimineață că ”strada Cuza Vodă rămâne Cuza Vodă”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG