Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chișinău se află astăzi Kristalina Georgieva, comisarul european pentru Cooperare Internaţională, Ajutor Umanitar şi Reacţie la Crize.

Tot astăzi, Delegația Uniunii Europene organizează la Chișinău Adunarea anuală a Biroului Conferinţei Autorităţilor Regionale şi Locale a Parteneriatului Estic, la care ia parte și preşedintele Comitetului Regiunilor, Ramon Luis Valcarcel Siso. Acest comitet joacă un rol cheie la distribuirea fondurilor de coeziune în Uniunea Europeană și ar dori să ajute la cooperarea între regiunile țărilor din Parteneriatul Estic.

La Nicosia, în Cipru are loc astăzi întrevederea informală a miniștrilor europeni ai Energiei.

La Viena se va desfășura conferința generală a Organizației Internaționale pentru Energia Atomică.

La Geneva se întrunește Consiliul Mondial al Bisericilor care va dezbate legea blasfemiei din Pakistan, unde blasfemia este delict penal pedepsit cu moartea.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG