Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană: prevederile acordului de aderare la Comunitatea Energetică Europeană trebuie respectat de toate țările


O agenție rusă de știri relatează că Uniunea Europeană a spus că toate țările din Comunitatea Energetică Europeană (CEE) trebuie să-și respecte angajamentele asumate prin aderarea la această organizație, care cuprinde în afară țărilor Uniunii câțiva vecini.
Interfax scrie că ieri, fără să se refere direct la presiunile Moscovei asupra Moldovei pentru ieftinirea prețului la gaze, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Marlene Holzner, a spus că participarea la CEE este avantajoasă, pentru că oferă acces la piața energetică europeană, adăugând că speră ca prevederile acordului să fie respectate de toate țările aderente.
Rusia a spus miercuri că ar putea ieftini gazul pentru Moldova dacă Chișinăul denunță înțelegerile sale energetice cu europenii. Ieri, ministrul economiei Valeriu Lazăr a spus însă că Moldova nu este pusă în situația de a alege între UE și Rusia, și că ar exista o cale de mijloc.
XS
SM
MD
LG