Linkuri accesibilitate

La Viena s-au încheiat astăzi două zile de convorbiri pe tema transnistreană în formatul 5+2


La Viena s-au încheiat astăzi două zile de convorbiri pe tema transnistreană în formatul 5 plus 2. Potrivit unui comunicat de presă al OSCE la reuniune s-a ajuns la înţelegerea să fie intensificat dialogul între cele două părţi în chestiuni legate de respectarea drepturilor omului cit si la înfiinţarea unui forum de dialog cu societatea civilă şi reprezentanţi ai mediilor de informare din ambele părţi, care sa contribuie la ajungerea la o soluţie cuprinzătoare a situaţiei.

Runda viitoare de negocieri va avea loc la Dublin in luna noiembrie va fi precedată de o vizită a mediatorilor şi observatorilor la Chişinău şi Tiraspol. Vicepremierul Eugen Carpov, şeful delegaţiei Chişinăului la negocieri a explicat Europei Libere mai multe despre acordul privind recunoaşterea diplomelor din regiunea transnistreana in străinătate:

„Persoana trebuie să se prezinte la Ministerul Educaţiei, este verificată diploma care e obţinută. Dacă e necesar, sunt susţinute examenele care nu sunt în conformitate cu planurile de învăţământ din Republica Moldova şi, în schimbul diplomei instituţiei de la Tiraspol sau din regiunea transnistreană, se elibera o diplomă recunoscută pe plan internaţional, a Republicii Moldova. Acum modificarea care este, pe care o vom examina, este ca originalul documentelor de studii să nu fie reţinut la Ministerul Învăţământului din Republica Moldova, dar să fie păstrat de către persoana care deţine acest document.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG