Linkuri accesibilitate

Ministrul român de externe Titus Corlățean a spus la Chișinău că marşul unionist al Acțiunii-2012 este „un eveniment de natură internă al Republicii Moldova”


Ministrul român de externe, Titus Corlățean a spus la Chișinău că așteptatul marș de duminică al Acțiunii-2012, care comemorează 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist este „un eveniment de natură internă al Republicii Moldova”.

Răspunzând unei întrebări a Europei Libere la o conferință de presă, Corlățean a mai spus că în Uniunea Europeană și România există ”o așteptare de stabilitate politică în Republica Moldova, care este o garanție a continuității și predictibilității reformei” pro-europene. Oficialul român și-a mai exprimat speranța ”că nu vor exista evenimente care să altereze această situație”.

Primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă a declarat miercuri Europei Libere că depune eforturi ca marșul unioniștilor și contramarșul anunțat de cei care li se opun să aibă loc în sectoare diferite ale capitalei, ca să fie prevenite ciocniri asemănătoare cu cele din august la Bălți.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG