Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chişinău încep manifestările legate de aniversarea de mîine, 31 august, Ziua Limbii. Dintre prezentările de carte şi simpozioanele anunţate vă recomandam la Libraria din Centru întilnirea cu scriitorul de la Bucureşti, Florin Iaru.

Despre situaţia drepturilor religioase din Moldova va fi lansat astazi un raport realizat de Centrul de Informare pentru Drepturile Omului în parteneriat cu Coaliţia anti discriminare şi cu Consiliul Naţional al Tineretului.

Părinţii şcolarilor ştiu că sunt şi ultimele zile ale iarmarocului şcolar, care se va inchide duminică 2 septembrie, pentru a lasa şcolarilor timp sa îşi facă ghiozdanul pentru începutul şcolii de luni 3 septembrie…

Din agenda internaţională criza siriana se află în dezbaterea Consiliului de Securitate ONU, dar propunerea avansată de ţările occidentale de a se institui o zona tampon pentru a se putea acorda ajutoare umanitare refigiatilor, a fost refuzată de preşedintele Siriei, Bashar al-Assad. Assad susţine că regimul său ar avea sprijin din partea populaţiei şi că va câştiga ceea ce el a numit „razboiul lui impotriva lumii”. In Consiliul de Securitate ONU China si Rusia sunt susţinătorii regimului Assad si au drept de veto. Din martie anul trecut şi pînă acum peste 25 de mii de oameni au murit în ciocnirile dintre forţele guvernamentale şi cele anti regim.

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin merge astazi in Tatarstan şi se va intilni cu autorităţile de la Kazan.

Iar cancelara Germaniei, Angela Merkel, începe astazi o vizită în China.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG