Linkuri accesibilitate

Pe culmile prostiei


Simbolurile obrăzniciei politice n-au avut bărbăția să-și accepte public eșecul.


Parlamentul a luat act de decizia Curții Constituționale privind invalidarea referendumului de demitere a președintelui ales Traian Băsescu. S-a pus astfel punct procedurii de suspendare și interimatului de aproape două luni, cu instalarea frauduloasă la Cotroceni a unui frustrat de provincie. Principalii inițiatori și beneficiari ai suspendării, Victor Ponta și Crin Antonescu, n-au fost la eveniment. Simbolurile obrăzniciei politice n-au avut bărbăția să-și accepte public eșecul.

Ponta a șters-o englezește în Africa de Sud, cu două zile mai devreme, pentru a participa la Congresul Internaționalei Socialiste, probabil pentru a-și expune experiența în materie de palgiat. Scârbit, deși lipit de scaunul atât de dorit, Crin Antonescu a plecat și el în concediu, tot în străinătate, nu înainte de a fi semnat demisiile consilierilor care nu i-au folosit la nimic. În lipsa vorbeților principali, liniștea s-a așternut peste Antenele turnătorului Dan Voiculescu, compensată de echipa de zgomote parlamentare a lui Valeriu Zgonea.

Majoritatea parlamentară a sărit pe ocazie pentru a da o raită pe culmile prostiei. Cum avea nevoie de un imbold, s-au oferit mai mulți liberali dornici să mângâie vanitatea rănită a liderului Crin Antonescu și să-i prelungească șezutul la Cotroceni. Câștig de cauză a avut Ioan Ghișe, un fel de Bulă al liberalismului românesc. Trei au fost clipele lui de glorie. Mai întâi a fost depistat ca turnător la securitate cu acte în regulă, apoi a primit certificat de fată mare de la CNSAS și, în fine, a treia oară când, împreună cu Gheorghe Funar, a fost inițiatorul celei mai imbecile propuneri de modificare a Legii audiovizualului, care ar fi obligat posturile de radio și de televiziune ca jumătate din ştirile difuzate să fie pozitive!!!

Pentru a bloca revenirea lui Traian Băsesecu la Paltul Cotroceni, diabolicul Bulă liberal a propus două căi de atac: fie retrimiterea la Curtea Constituţională a hotărârii prin care referendumul era invalidat, fie ca Parlamentul să constate că preşedintele suspendat este demis. La care se adăugau plângeri împotriva judecătorilor care au votat pentru invalidarea referendumului și posibila absența a cvorumului la ședința Parlamentului. Până la urmă, sătul să plătească oalele sparte pentru visele unui frustrat agresiv și atent la eventualiatea izolării țării pe plan internațional, pentru încălcarea principiilor statului de drept, PSD a pus piciorul în prag. Propunerile liberalului excitat și dornic să se afirme în fața și pentru binele șefului au căzut cu zgomot, inclusiv cu sprijin liberal.

Și astfel, după un interimat de aproape două luni, în care toată
lumea, inclusiv și mai ales țara, a avut de pierdut, Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni. Peisajul după bătălie este dezolant, pentru inițiatorii suspendării. USL a pierdut 10 procente în intenţia de vot a românilor, iar președintele Traian Băsescu şi-a păstrat scaunul şi a câştigat la capitolul imagine. Semn că cine sapă groapa altuia cade el în ea!

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG