Linkuri accesibilitate

Campionul de ciclism Lance Armstrong interzis de la participarea în competițiile profesionale în urma acuzațiilor de dopaj


Agenția americană antidopaj (USADA) a anunțat că Lance Armstrong, celebrul ciclist cîștigător a numeroase ediții ale Turului Franței, nu va mai putea practica ciclismul profesional și va fi deposedat de cele șapte premii obținute în Tour de France. Armstrong a renunțat să mai conteste acuzațiile de dopaj după ce Tribunalul federal de la Austin, Texas, a respins recursul său în procesul pe care îl are cu USADA.
Ciclistul, care a repetat că se consideră inocent, este acuzat că a folosit substanțe interzise, steroizi și transfuzii de sînge din 1996 încoace. Organizația americană susține că zece coechipieri ai lui Armstrong ar fi gata să depună mărturie împotriva lui și că incapacitatea sa de a respinge învinuirile permite ca gestul să fie considerat o recunoaștere a culpabilității sale și, în consecință, impunerea de sancțiuni.
Decizia urmează să fie recunoscută de Uniunea Ciclistă Internațională care, recent, a solicitat ca întreaga afacere să fie tratată de o autoritate independentă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG