Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Cancelara Germaniei Angela Merkel vine în această după amiază la Chișinău pentru o vizită de jumătate de zi, prima a vreunui cancelar german în Republica Moldova. Se va întâlni cu președintele Nicolae Timofti, cu premierul Vlad Filat, cu liderii grupurilor parlamentare și va rosti un discurs în fața a o mie de invitați la Palatul Republicii.

La Geneva, Rusia este primită astăzi în Organizația Mondială a Comerțului, devenind a 156-a țară membră.

La Atena, este așteptat astăzi în vizită președintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker. Se va întâlni cu premierul grec Antonis Samaras pentru a discuta despre măsurile de austeritate contra ajutoare financiare pentru Grecia îndatorată.

La Cairo se va afla astăzi șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde pentru a continua negocierile despre mărirea unui împrumut pentru economia Egiptului.

La Bișkek, în capitala Kîrgîzstanului, începe astăzi o vizită de două zile președintele Turciei, Abdullah Gul

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energia Atomică, Yukiya Amano este așteptat astăzi într-o vizită de trei zile la Helsinki, în Finlanda.

La Montreal în Canada începe astăzi Congresul Mondial 2012 pentru combaterea cancerului.

La baza navală americană de la Guantanamo Bay în Cuba începe astăzi o nouă rundă de audieri în procesul împotriva a 5 suspecți acuzați de implicare în atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:11 0:00
Link direct
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG