Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chişinău se întruneşte astazi Consiliul Superior al Magistraturii.

In Moldova se afla europarlamentarul britanic Graham Watson, raportor al Parlamentului European pentru Acordul de asociere al Moldovei la Uniunea Europeană, care va avea o întrevedere cu liderul partidului liberal Mihai Ghimpu; ulterior, cei doi politicieni se vor întilni cu presa.

Asociaţia pentru Protecția Consumatorilor anunţă pentru astazi o conferinţă de presă despre responsabilităţile pentru recentele accidente grave de circulaţie in care au fost implicate microbuze şi care s-au soldat cu morţi şi răniţi grav. Un reportaj despre aceasta tema a prezentat si postul nostru de radio, iar corespondenta noastra a văzut cu ochii ei ca nici unul dintre calatori nu avea pusa centura de siguranşa, dar nici şoferii microbuzelor nu păreau să fie interesaţi de acest sistem simplu şi la îndemînă.

La Vadul lui Vodă, în ciuda căldurii de la prinz, echipa veteranilor fotbalisti din Moldova va juca cu echipa jurnalistilor sportivi…

Pe plan internaţional

In regiune, se aşteaptă de la Bucureşti decizia Curţii Constituţionale a Romaniei în legătură cu referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Băsescu. 6 dintre cei 9 judecători ai Curtii trebuie să aibă aceiaşi opinie. Expertii nu exclud si o nouă amînare a deciziei şi chiar o arbitrare internațională, la nivelul Comisiei de la Veneţia în acest caz.

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, vizitează astazi Kirghistanul.

La Haga este reluat procesul lui Radko Mladici în timp ce în Serbia, pe de altă parte, sunt lansate cărţi despre Slobodan Milosevici, scrise de soţia acestuia…

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG